3+ причини защо да изберем ръчната бродерия пред машинната -

3+ причини защо да изберем ръчната бродерия пред машинната

В този блог ще ви споделя по – подробно защо според мен ръчната бродерия е по – добра от машинната, като ви изтъкна 3 основни причини (а със сигурност ще се сетите и за още), подкрепящи това мое убеждение.

Първо, ще започна с кратка предистория от миналия четвъртък. Трябваше да си напазарувам още малко платове и детайли за новата колекция дрехи (която се шие в момента) и шивачката ми препоръча един италиански магазин за дантели.

Когато влязох в него, вниманието ми беше привлечено веднага от няколко дантели, целите покрити с нежна бродерия и си казах, че ще бъдат супер за роклите, които съм намислила да сътворя за тази есенна колекция.
Веднага си купих от тях и дори навръщане си помислих да сменя някои от дизайните на дрехите – да махна планираната ръчна бродерия от мен и шивачката да ги ушие с новите дантели с машинни бродерии.
Казах си: “Защо не?” И ето как започнах да разсъждавам…”По този начин всичко ще стане много лесно, бързо и просто, ще го оставя в ръцете на шивачката, а аз само ще гледам отстрани и ще съм готова с колекцията съвсем скоро!” Изглеждаше като една добра идея!

Нооо, не съвсем! Тук възниква и първата причина, заради която препоръчвам ръчната бродерия.

Когато се прибрах вкъщи и сравних машинните бродерии, с тези, правени ръчно от мен, видях огромна разлика. Машинните са много красиви, но сякаш в тях липсва нещо, за да усетим чувството на плътност и завършеност. Липсва им дух, липсва им живот.
Ако се загледате в тях на по – дълбоко ниво, ще откриете с изненада, че могат да бъдат много пищни и цветни на пръв поглед, но всъщност са празни и нямат дълбочина, нито качество. Често от тях стърчат неприбрани или вече разшити кончета. Също много лесно се разпадат по краищата, когато се перат на повече градуси в пералнята.

За разлика от тях, ръчната Бродерия е издържана във времето, но най – силното нейно качество е, че е ЖИВА. От нея искрят Сила, Светлина и Вдъхновение, сякаш ти горови на най – нежния и мек език. Когато погледна някоя ръчна изработка, усещам, че в нея живее нещо, което носи определен заряд и енергия. А ето я и втората причина!

Това, което осъзнах е, че истинският творец трябва да добави нещо от себе си към всичко, вече съществуващо! Да добави своята любов и грижа, която в случая се изразява в часове бродиране и безкрайно търпение, докато видиш завършена мечтата си!Това прави всеки ръчен труд толкова ценен и специален – чувството, което творецът влага през цялото време на изработка.

Затова ви обещавам да вложа много вдъхновение, грижа и любов при сътворяването на всяка една бродерия за колекцията! И когато си купите дадената дреха, да усетите тези хубави чувства и да ги носите със себе си! Защото най -важното е да споделяме заедно своето Вдъхновение! А това е взаимен процес, който няма как да се случи, ако си купите бродирана дреха от магазина, защото машините все още нямат чувства и емоции.

Третата, но не на последно място причина, е много очевидна – просто сте различни! Винаги! Ръчната бродерия ви позволява да развихрите въображението, да дадете път на вдъхновението и да изразите истинското себе си – това, за което душата ви копнее най – силно, което ви е на сърце, което олицетворява най – точно вашата същност!
Можете да поръчате каквато бродерия пожелаете, с дизайн и цветови комбинации по ваш избор. Така винаги ще се отличaвате след тълпата, защото всеки човек е уникален сам по себе си и няма как да има друг като него – със същото въображение, вдъхновение и същност!

Затова моят съвет към вас е – не се страхувайте да бъдете различни, да търсите всеки ден истинското себе си, да следвате и реализирате мечтите и идеите си! Нека блестим по своя собствен начин със светлината на уникалната звезда, която се крие във всеки от нас!

П.С. Ако сте готови да развиваме Вдъхновението си заедно, не се колебайте да ми пишете и да ми споделите вашите свежи идеи и любими дизайни за бродерия! А аз ще ги изработя с много Любов специално за вас!

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
0
    0
    КОШНИЦА
    Кошницата е празна