Колко време отнема ръчната бродерия и как да бродираме с лекота... -

Колко време отнема ръчната бродерия и как да бродираме с лекота…

Колко време отнема ръчната бродерия и как да бродираме с лекота

Привет!

Днес, докато навън валеше бавно и умерено и се наслаждавах на уюта вкъщи, успях да завърша една бродерия на есенно слънчице, която много ми е на сърце. Изработвам я от три дни, а бродирането ми отне общо около 8/9 часа. ⌛️

🍁🌞🍁

🍁🌞🍁

Да! Правилно сте прочели последното изречение отгоре – 8/9 часа! И не си мислете, че това е максималното време, по – скоро е средна времева стойност, имало е и по – високи, като например с един ръчно бродиран калъф за оръжия, който изработих преди два месеца (него го правих може би около 20 часа)!

Затова в този блог реших да ви разкажа какво за мен представлява целият процес на бродиране, как се чувствам докато го правя и кое е най – важното като краен резултат.

🤦🏻‍♀️За тази една година, откакто се занимавам с това приятно за мен занимание, много хора ми писаха да ме питат дали дадена бродерия от страничката е ръчна и колко време ми отнема да я направя. Често тези хора остават шокирани от отговора ми и казват, че не биха имали нерви или търпение да се занимават с такава “пипкава” работа. 

💛Истината е, че когато започна нова бродерия, имам огромно вдъхновение и изобщо не мисля колко време ще ми отнеме, просто нямам търпение да започна! 🤩

🎨За мен бродирането е все едно рисувам картина (вместо с четки, с конци), която ме отвежда в друг свят.✨ Свят на магия, от който черпя Нежност, Дух и Красота и след това ги предавам на вас чрез Бродерията.💞

🪡 За един творец е много важно чувството и енергията, с които създава неща, да са положителни, защото те се усещат и предават на другите. Затова моето намерение, когато изработвам нещо, каквото и да е то, е да го правя от Сърце, с лекота и грижа към другия. А сигурно ще питате, как се постига тази лекота. Отговорът, в който аз съм се убедила, е: чрез отпускане! 🦋

🧘🏻‍♀️Все по – често използвам бродирането като вид медитация, защото то ме кара да се отпусна напълно, да забравя всички мисли и терзания и да повикам тишината в себе си. 🕉 След това всичко става лесно и приятно, а времето сякаш лети! Често, когато имам мисли по време на бродиране (някои, от които не толкова положителни 😅), се случва конецът ми да се оплете толкова жестоко, че да трябва да го режа с ножичката и да започвам да бродирам отначало. 🤦🏻‍♀️

Това е едно от най – неприятните неща, които могат да се случат в процес на бродиране. По – неприятно от това е единствено да сложиш повече лепило отколкото е необходимо при залепване гърба на бродирана картина, в резултат на което лепилото да излезе отпред върху бродерията и да съсипеш целия си труд, който си правил в рамките на 6 часа…😹 И това се е случвало!

Тези шегички на съдбата доста ме стимулират и мотивират да внимавам за мислите си докато творя – най – хубаво е да бъдем без мисли, но дори и да има – поне да са положителни! Също така много ми харесва да слушам класическа музика и да пея оперни арии докато бродирам! Това ме изпълва с радостна тишина и вдъхновение, а любимите ми изпълнения са: Drinking Song  на Verdi от операта Травиата и Waltz N2  на Shostakovich!

И когато стигна до тази тишина и до себе си, ръката сякаш сама бродира и знае точните места, където да прободе плата…И така, като погледна часовника се оказва, че са минали около 4 часа…😱 и е станало 3:30 през нощта! А на мен ми се бродира още и още, но трябва и да се спи в този живот, както казват някои мъдри хора! 🛏😴🛌

Забелязвам, че моето споделяне към вас става дълго и неусетно както и бродирането 🤷🏻‍♀️😹, но това е хубаво, защото се опознаваме по – добре, а споделянето е част от предаването на Вдъхновение!

А тази бродерия, която завърших днес, скоро ще бъде налична като 🌞Ръчно изработена велурена чанта🌞 за дамската ни есенна визия!

💛🍁🤎

🙋🏻‍♀️Моят въпрос към вас е: “Бихте ли носили такава? И според вас ще бъде ли готино да направя и бродирани обеци към нея от същия плат и дизайн?”

💁🏻‍♀️Очаквам вашите свежи предложения и съвети! Можете да ми пишете във формата за контакт или на лично съобщение във страничките ми – fb, insta! Дотогава можете да разгледате двата нови модела налични чантички ТУК!

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
0
    0
    Кошница
    Кошницата е празнаВърни се в магазина