Вдъхновение от Планината -

Вдъхновение от Планината

Здравейте! 

След двуседмична почивка в планината, отново съм на линия, заредена с нови идеи и творческо вдъхновение за няколко месеца напред! 

Сега ми се иска да ви споделя малко повече за чудното местенце, където прекарах най – готината есенна почивка в живота си – Дара Дарма! Писала съм за него и в пролетния блог, когато отново бях там и отново бях запленена от магичната природа. Препоръчвам на всеки, който има възможност, да го посети и гарантирам, че няма да съжалявате! 

Мястото се намира на около половин час от Калофер, в Сърцето на самата планина! Състои се от няколко къщички, построени буквално в гората, сред високи борове и дългогодишни дървета. Наоколо се чува само шумът на буйната река, която минава близо до тях, и звънчетата на стадото овце, преминаващо наоколо всеки ден към 5 часа следобяд. Няма wifi, нито обхват, но защо са ви на такова място? 

Тъй като есента ми е най на сърце от всички сезони, нямаше как да не възкликвам бурно във всеки момент от спиращите дъха гледки наоколо! Истината е, че природата е моят най – голям вдъхновител и съм й благодарна за цялата красота и сила, които споделя с нас и които можем да черпим от нея!

Водена от това Вдъхновение, успях да сътворя няколко нови неща, които ще се радвам да ви покажа скоро!
Едното от тях са нов вид ръчно бродирани обеци от естествен велур, които вече са налични в сайта и можете да ги видите тук.

Изработката им ми отне доста време, но съм доволна от резултата!  Специфичното при тези обеци е, че са много лекички и меки, в цветовете на есента, с добавена нотка на нежност и пъстрота. Подхождат си с всякакви дрехи, особено в кафявата и бледо розова гама! Хванах една много сладка и артистична моя приятелка от Лондон, с която направихме няколко снимки на обечките, та да видите за какво става въпрос. 

Освен тях, успях да довърша и един бродиран калъф за оръжия, поръчан от една много бойна дама. Скоро ще бъде качен в сайта за всички любители на бойните спортове и оръжията, както и за пилатес и йога мацки, които искат да си носят постелката в готин артистичен калъф и да бъдат неповторими!

В края на втората седмица, с моя приятелка (много добър монтажист и режисьор) успяхме да заснемем и кратко видео за Jenn Embroidery – с дъх на планинска мъгла, цветя, борчета и едно сладко коте, което нарекохме Симба. То умело участваше във видеото и с лапичка потупваше гергефа с бродираните обеци за късмет (или поне ние така решихме)! 
Очаквайте видеото скоро! 

Като цяло останах много доволна от прекарването си там – от прекрасните хора, мистичната природа и безспирното вдъхновение! Благодаря ви за всички ваши поръчки през този период! В момента се изработват и скоро ще бъдат при вас! ❤️

За финал на този блог, споделям част от едно мое любимо стихотворение на Иван Вазов – „При Рилския манастир“. Нека винаги бъдем свързани с природата и да черпим живот и радост от нея!

 

…Сега съм у дома. Наокол планини
и върхове стърчат; гори високи, диви
шумят; потоците, кристални и пенливи,
бучат – живот кипи на всичките страни.
Природата отвред, кат майка нежна съща,
напява ми песн, любовно ме прегръща.

Сега съм у дома – не съм тук странен гост.
Природата всегда, но буйната природа,
що пълни я живот, шум, песен и свобода,
бе моят идеал величествен и прост
Поклон, скали, води! Поклон, ели гигантски!
Вам, бездни, висоти! Вам, гледки великански!…

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре
0
    0
    КОШНИЦА
    Кошницата е празна